Alte Brucke din Heidelberg, obiective turistice de vizitat in Heidelberg

Alte Brucke, Heidelberg

 

Mergeti pe Podul Vechi (Alte Brucke) dinspre orasul vechi pe sub o poarta culisanta sustinuta intre doua turnuri Spitzhelm (numite asa pentru asemanarea lor cu vechile coifuri germane).

Turnurile gemene faceau parte din fortificatiile medievale ale Heidelbergului. In turnul vestic se afla trei temnite umede, in care, candva, erau inchisi detinutii de drept comun. Intre turnuri, deasupra portii, se afla celule mai sanatoase, cu vederi ale raului si castelului; acestea erau rezervate pentru datornici.

Deasupra portii culisante veti vedea o placa memoriala care aduce un cald tribut fortelor austriece care au ajutat Heidelbergul sa respinga o incercare a francezilor de a captura podul in 1799.

Podul in sine este al noualea care a fost construit in locul acesta; inundatiile si sloiurile de gheata i-au distrus predecesorii. Principele elector Cari Theodor, care l-a construit intre 1786 si 1788, trebuie sa fi fost increzator ca acesta va dainui: a pus sa-i fie ridicata o statuie acolo, pe un soclu decorat cu zei si zeite ale raurilor (simbolizand Rinul, Dunarea, Neckar si Mosel). Pentru orice eventualitate, a ridicat si o statuie a sfantului Johann Nepomuk. Cand intrati pe pod din orasul vechi, veti observa de asemenea o statuie a unui animal cu aspect de felina. De fapt este o maimuta care tine o oglinda. Legenda spune ca statuia a fost ridicata pentru a simboliza nevoia ca atat locuitorii orasului, cat si cei care traiau de cealalta parte a podului sa priveasca peste umar atunci cand treceau podul - niciun grup nu era superior celuilalt.

SFAT: De pe centrul podului veti avea unele dintre cele mai frumoase privelisti ale orasului vechi si castelului de deasupra.

Vizitezi Alte Brucke?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Heidelberg cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Ghiduri de calatorie Heidelberg:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Heidelberg:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Alte Brucke:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!