Biserica Sfantului Duh din Heidelberg, obiective turistice Heidelberg

Biserica Sfantului Duh, Heidelberg

Obiective turistice Heidelberg

Piatra de temelie a Bisericii Sfantului Duh (Heiliggeistkirche) a fost pusa in 1398, dar ea a fost terminata abia in 1544.

Spre deosebire de majoritatea celorlalte biserici gotice, fatada lui Heiliggeistkirche este uniforma; din exterior, nu puteti discerne coral sau navele. Garguiele care privesc in jos de pe latura sudica (acolo unde Hauptstrasse traverseaza Marktplatz) sunt remarcabile pentru hidosenia lor.

Biserica a cazut victima generalului Tilly, conducatorul Ligii Catolice in timpul Razboiului de Treizeci de Ani. Jefuitorul Tilly a incarcat cea mai mare comoara a bisericii - Bibliotheca Palatina, pe atunci cea mai mare biblioteca din Germania - in 500 de care si a dus-o la Roma, unde i-a prezentat-o papei. Putine volume au mai revenit la Heidelberg.

La sfarsitul secolului al XVTI-lea, trupele franceze au jefuit din nou biserica, distrugand mormintele de familie ale principilor electori din Palatinat; in prezent mai exista doar mormantul din secolul al XV-lea al principelui elector Ruprecht al IlI-lea si al sotiei sale, Elisabeth von Hohenzollern.

Transport public pentru Biserica Sfantului Duh:
MMarktpl
Program Biserica Sfantului Duh:
- sfarsitul lui martie - octombrie, luni-sambata 11:00-17:00, duminica 12:30-17:00;
- noiembrie - mijlocul lui martie, vinerea si sambata 11:00-15:00, duminica 12:30-15:00.
Site oficial Biserica Sfantului Duh:
Heidelberg
Bilete de avion spre Heidelberg:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica Sfantului Duh:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne