Obiective turistice Helsinki, atractii turistice Helsinki, Finlanda.
  Orase Obiective turistice Helsinki, Finlanda

Obiective turistice Helsinki

, Finlanda
Publicat la: 2012-07-23

Helsinki sau Helsingfors (in suedeza) este capitala Finlandei si are ceva dintr-o metropola internationala. Orasul fondat in 1550, este capitala a Finlandei din 1812. Populatia orasului este de peste 500.000 locuitori, dar aria metropolitana a Helsinkiului are o populatie de 1,2 milioane cuprinzand, printre altele si orasele satelit Espoo, Vantaa si Kauniainen.

Helsinki a fost fondat in 1550 de Regele Gustav Vasa al Suediei, ca un punct de comert care avea sa rivalizeze cu Talin din nordul Estoniei. In 1809, Finlanda a fost anexata la Rusia in urma unui razboi, iar capitala Finlandei s-a mutat de la Turku la Helsinki (1812).

Tarul a simtit ca Marele Ducat al Finlandei avea nevoie de o capitala de mari proportii. Doi arhitecteti, Johan Albrecht Ehrenström de origine finlandeza si Carl Ludwig Engel din Germania, au primit sarcina de a reconstrui centrul orasului in stilul imperiului, cum se vede si astazi imprejurul Catedralei Evanghelico-Luterane, lucrarile fiind incheiate in 1852.

Bilete de avion spre Helsinki:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Helsinki:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Helsinki:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Helsinki - Long: 24.944712, Lat: 60.166912

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Helsinki, atractii turistice Helsinki, de vizitat in Helsinki, obiective Helsinki, atractii Helsinki, turism Helsinki.