Obiective turistice Helsinki, Finlanda
Home Orase Obiective turistice Helsinki, Finlanda

Obiective turistice Helsinki, Finlanda

 

Helsinki sau Helsingfors (in suedeza) este capitala Finlandei si are ceva dintr-o metropola internationala. Orasul fondat in 1550, este capitala a Finlandei din 1812. Populatia orasului este de peste 500.000 locuitori, dar aria metropolitana a Helsinkiului are o populatie de 1,2 milioane cuprinzand, printre altele si orasele satelit Espoo, Vantaa si Kauniainen.

Helsinki a fost fondat in 1550 de Regele Gustav Vasa al Suediei, ca un punct de comert care avea sa rivalizeze cu Talin din nordul Estoniei. In 1809, Finlanda a fost anexata la Rusia in urma unui razboi, iar capitala Finlandei s-a mutat de la Turku la Helsinki (1812).

Tarul a simtit ca Marele Ducat al Finlandei avea nevoie de o capitala de mari proportii. Doi arhitecteti, Johan Albrecht Ehrenström de origine finlandeza si Carl Ludwig Engel din Germania, au primit sarcina de a reconstrui centrul orasului in stilul imperiului, cum se vede si astazi imprejurul Catedralei Evanghelico-Luterane, lucrarile fiind incheiate in 1852.

Atractii turistice Helsinki

Tag: Obiective turistice Helsinki, Atractii turistice Helsinki, De vizitat in Helsinki, Ce vizitam in Helsinki, Top atractii turistice Helsinki, Top obiective turistice Helsinki, Ghid turistic Helsinki.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne