Obiective turistice Helsinki, de vizitat in Helsinki, Finlanda
Home / Orase / Obiective turistice Helsinki, Finlanda

Obiective turistice Helsinki, Finlanda

 
 

Helsinki sau Helsingfors (in suedeza) este capitala Finlandei si are ceva dintr-o metropola internationala. Orasul fondat in 1550, este capitala a Finlandei din 1812. Populatia orasului este de peste 500.000 locuitori, dar aria metropolitana a Helsinkiului are o populatie de 1,2 milioane cuprinzand, printre altele si orasele satelit Espoo, Vantaa si Kauniainen.

Helsinki a fost fondat in 1550 de Regele Gustav Vasa al Suediei, ca un punct de comert care avea sa rivalizeze cu Talin din nordul Estoniei. In 1809, Finlanda a fost anexata la Rusia in urma unui razboi, iar capitala Finlandei s-a mutat de la Turku la Helsinki (1812).

Tarul a simtit ca Marele Ducat al Finlandei avea nevoie de o capitala de mari proportii. Doi arhitecteti, Johan Albrecht Ehrenström de origine finlandeza si Carl Ludwig Engel din Germania, au primit sarcina de a reconstrui centrul orasului in stilul imperiului, cum se vede si astazi imprejurul Catedralei Evanghelico-Luterane, lucrarile fiind incheiate in 1852.

 
Vizitezi Helsinki?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Helsinki

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Helsinki:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Helsinki:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Helsinki obiective turistice, Ce poti vizita in Helsinki, Top obiective Helsinki, Top atractii Helsinki, Helsinki locuri de vizitat, Locuri de vizitat Helsinki, Locuri de vizitat in Helsinki, Helsinki atractii turistice, Helsinki de vizitat, De vizitat in Helsinki, Ce vizitam in Helsinki, Top atractii turistice Helsinki, Top obiective turistice Helsinki, Helsinki ghid turistic, Calatorii in Helsinki.