Muzeul de Arheologie din Heraklion, obiective turistice Heraklion

Muzeul de Arheologie, Heraklion

Obiective turistice Heraklion
Vacanta in Heraklion?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Este una dintre vedetele incontestabile ale Heraklionului. Pe tot cuprinsul acestei insule mari si importante au fost descoperite o multime de obiecte antice, cele mai multe dintre acestea fiind expuse aici. Rezultatul este o colectie uriasa, exceptionala, care merita sa-i acorzi , cu larghete din timpul tau, poate chiar si sub forma a doua vizite mai scurte in locul uneia prelungite.

In octombrie 2006 au fost incepute lucrarile de renovare la cladirea muzeului; se asteapta ca acestea sa continue pana in 2010. In tot acest timp, expozitia ar putea fi deschisa doar pentru un numar limitat de vizitatori. Fii pregatit sa stai la cozi lungi, mai ales daca in port sunt acostate vase de croaziera.

Printre cele aproximativ 400 de obiecte pretioase ce vor fi expuse in perioada renovarilor se afla si fresca Printul Crinilor, din apartamentele reginei - al carui loc este in Sala Frescelor. Alte fresce din Knossos, care dateaza din perioada 1600-1400 I.Hr., cum sunt "Saritura peste taur", "La Parisienne," "Culegatoarele de sofran" si "Pasarea albastra" sunt si ele expuse publicului. Unelte neolitice, obiecte ceramice din perioada prepalatala si palataia timpurie, bijuterii si vase, dar si Discul din Phaistos pot fi si ele admirate in timpul renovarilor. Poti doar sa speri ca printre exponate va fi si Orasul Mozaic; dateaza din vremea vechiului palat (2000-1700 I.Hr.).

Muzeul este situat in apropiere de Plateia Eleftherias (Piata Libertatii), care este in mare masura inima Heraklionului. Zi si noapte, aceasta este un aglomerat nod de trafic, dar centrul ii este rezervat pietonilor si umbrit de o multime de arbori. Seara, scuarul central se anima odata cu deschiderea barurilor si restaurantelor, si pare ca aici se strange jumatate de oras pentru volta (plimbarea prin centru) de seara.

Din Plateia Eleftherias pana in cealalta mare piata a orasului, Plateia Venizelos, numita neoficial si Piata Fantanii, ai de facut doar o scurta plimbare. Fantana in chestiune a fost initial construita in secolul al XVII-lea de guvernatorul venetian Francesco Morosini, fiind readusa de curand la fosta ei glorie.

Bilete de avion spre Heraklion:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul de Arheologie:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne