Muzeul de Istorie din Heraklion, obiective turistice Heraklion

Muzeul de Istorie, Heraklion

Obiective turistice Heraklion
Vacanta in Heraklion?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Din Piateia Venizelos, strada Chandakos duce pana la malul marii si, imediat pe dreapta, la Muzeul de Istorie al Cretei. Mai mic decat Muzeul de Arheologie, acesta ofera totusi o imagine coerenta a vietii din Creta de-a lungul diferitor epoci istorice. Aici se gasesc mostre de arta din perioada venetiana, dar si o colectie interesanta de arta bizantina.

Vedeta expozitiei este singura pictura a lui El Greco (1541 -1614) expusa pe insula in care s-a nascut artistul. Lucrarea "Manastirea Sfanta Ecaterina pe Muntele Sinai" (denumita si "Peisajul Muntelui Sinai strabatut de zei" si "Vedere a Muntelui Sinai si a Manastirii Sfanta Ecaterina") are parte de o sala doar pentru ea si de o expunere plina de veneratie; este o panza impresionanta, pictata in jurul anului 1570.

Niciun muzeu de istorie din Creta nu ar putea sa ignore evenimentele din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, si mai ales sangeroasa Batalie a Cretei. Muzeul de Istorie reda povestea completa a suferintei indurate pe insula, cu detalii uneori socante, ilustrand-o cu fotografii din acea perioada. O alta privire asupra vietii cretane este si reproducerea biroului lui Nikos Kazantzakis, care arata cat de respectat este scriitorul pe insula sa natala.

Bilete de avion spre Heraklion:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul de Istorie:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne