Nikos Kazantzakis din Heraklion, obiective turistice Heraklion

Nikos Kazantzakis, Heraklion

Obiective turistice Heraklion

Daca exista un singur personaj de fictiune care sa reprezinte cel mai bine ideea pe care o au cei mai multi oameni despre caracterul exuberant si emotional al grecilor, acela este Zorba, jucat de Anthony Quinn in filmul "Zorba grecul" din 1966. Personajul a fost creat in romanul cu acelasi nume de Nikos Kazantzakis, cel mai mare romancier modern grec. Nascut in Heraklion, acesta a calatorit foarte mult prin Europa, Africa si Asia inainte de a se apuca de scris.

Cunoscut mai ales datorita unor romane precum "Hristos rastignit din nou" (1948), autorul a mai scris eseuri, poezie si teatru. Filmul "Ultima ispita a lui lisus" din 1988 al lui Martin Scorsese dupa romanul lui Kazantzakis s-a dovedit extrem de controversat in incercarea de a descrie natura umana a lui lisus Hristos. Mormantul lui Kazantzakis poate fi vizitat in Heraklion.

Bilete de avion spre Heraklion:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Nikos Kazantzakis:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne