Parcul National Borre din Horten, obiective turistice Horten

Parcul National Borre, Horten

Obiective turistice Horten

Locul celei mai mari colectii de morminte de regi din Scandinavia, Borre are sapte tumuli funerari mari si 21 mai mici.

Sapaturile arheologice de la sfarsitul anilor 1980 au dezvaluit ca tumulul cel mai vechi dateaza din 600 i.Hr., inainte de epoca vikingilor, si este posibil ca unii dintre tumuli sa contina ramasitele regilor din dinastia Ynglinge, care s-au stabilit in Vestfold dupa ce au fugit din Suedia. Tumulul funerar a fost folosit inca 300 de ani.

Denumite Borrestilen, obiectele dezgropate aici sunt decorate cu ornamente animaliere si liniare complicate, folosite deseori pentru impodobirea harnasamentului.

Descoperirile confirma ca tumulii ar fi putut contine corabii similare vaselor Gokstad si Oseberg, descoperite in jurul Oslofjorden.

Borre a fost primul parc national al Norvegiei. Tumulii acoperiti cu iarba sunt imprastiati pe un teren impadurit, intr-o zona bine intretinuta de pe malul apei.

In fiecare anotimp, au loc evenimente in aer liber cu tema istorica, de exemplu Targurile din Epoca Vikingilor. In Centrul Istoric au loc expozitii cu descoperirile din zona.

Bilete de avion spre Horten:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Parcul National Borre:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne