Obiective turistice Huesca, Spania
Home Orase Obiective turistice Huesca, Spania

Obiective turistice Huesca, Spania

 

Acest oras modest reprezinta de fapt una dintre marile intretaieri de drumuri din Aragan, ultima la campie, inainte de a ajunge la Sierra de Guara si la poalele Pirineilor.

Denumit Osca de catre romani, Wasqa de arabi si Vesca sau Huesca in dialectul iberic local, orasul a atins apogeul in Evul Mediu, cand a fost resedinta a curtii regale.

Demn de amintit este regele Ramiro al II-lea (d. 1137), un fost calugar care, nemultumit de faptul ca nobilii nu il sustineau, i-a decapitat.

In preajma anului '1354, Huesca avea propria universitate, foarte influenta in acele vremuri, dar care a decazut in timp, fiind readusa la viata abia in sec. al XIX-lea.

Printre cei mai ilustri fii ai sai se numara artistul Antonio Saura si cineastul Carlos Saura.

Atractii turistice Huesca

Tag: Obiective turistice Huesca, Atractii turistice Huesca, De vizitat in Huesca, Ce vizitam in Huesca, Top atractii turistice Huesca, Top obiective turistice Huesca, Ghid turistic Huesca.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne