Biblioteca Centrala Universitara din Iasi, obiective turistice Iasi.
Acasa Orase Obiective turistice Iasi Biblioteca Centrala Universitara

Biblioteca Centrala Universitara

Obiective turistice Iasi
VelTravel

Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” din Iasi este cea mai veche biblioteca universitara si una dintre cele mai importante biblioteci din Romania.

Ingloband fonduri care au facut parte din fostele biblioteci ale Academiilor domnesti (cea mai veche, Academia Vasiliana, de la 1640, fiintand la Manastirea Trei Ierarhi), actuala Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” din Iasi se bucura de continuitate si stabilitate incepand cu anul 1835, ca Biblioteca a Academiei Mihailene, schimbandu-si in timp doar denumirea: Biblioteca Universitatii din Iasi, Biblioteca „Ulpia”, Biblioteca Centrala.

A functionat, intre 1835-1860, in cladirea Academiei Mihailene, in Universitatea veche (actuala Universitate de Medicina si Farmacie), pana in 1897, apoi in Universitatea noua (actualmente Biblioteca si corpul A al Universitatii Tehnice „Gh. Asachi”), pentru ca dupa al doilea razboi mondial sa se mute in cladirea Bibliotecii Fundatiunii „Regele Ferdinand I”, ale carei fonduri le inglobeaza.

 
VelTravel

Bilete de avion spre Iasi:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Biblioteca Centrala Universitara:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Iasi:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
VelTravel
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne