Gradina Copou din Iasi, obiective turistice Iasi

Gradina Copou, Iasi

Obiective turistice Iasi
Vacanta in Iasi?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Numita si Parcul Copou, Gradina este cel mai vechi parc din Iasi, situat pe dealul Copoului. Parcul dateaza din prima parte a secolului al XIX-lea (amenajarea sa a inceput in anii 1833-1834), in centrul sau fiind amenajat "Obeliscul cu lei", numit initial "Monumentul Legilor Constitutionale", ridicat dupa planurile lui Gheorghe Asachi in cinstea generalului rus Pavel Kiseleff si a reformelor introduse de acesta in Moldova. Tot in acest parc se afla “Teiul lui Eminescu”, ca si Muzeul inchinat aceluiasi poet. O serie de busturi dedicate unor mari personalitati ale culturii romane strajuiesc aleea principala a parcului.

Invelit intr-o adevarata padure de copaci, Copoul se numea la inceputul indelungatei sale existente "Podu Verde", caci trecea printre vii, gradini si livezi strapunse ocazional de acoperisul unui conac boieresc. Vechea "ulita aristocratica a Copoului" este in prezent cartierul Copou, aflat pe dealul cu acelasi nume.

Bilete de avion spre Iasi:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Gradina Copou:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne