Manastirea Barboi din Iasi, obiective turistice Iasi

Manastirea Barboi, Iasi

Obiective turistice Iasi
Vacanta in Iasi?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Biserica Barboi, din secolul al XlX-lea, minunat decorata, este situata pe Strada Costache Negri, in partea estica a lasiului. Este o biserica crestin-ortodoxa, care a fost construita in anii 1841-1844, pe locul unei biserici construita de vornicul Ursu Barboi in perioada 1613-1615. Ea a fost realizata dupa planurile arhitectului grec Andrei Caridis, ajutat de mesterii Atanasie si Gheorghe, greci din Sisani.

Biserica ctitorita de Ursu Barboi a fost transformata in 1669 in manastire, urmasii ctitorului inchinand-o Manastirii Vatopedu din Muntele Athos. In aceasta biserica a fost inmormantat in anul 1842 fostul domnitor Ionita Sandu Sturdza (1822-1828), primul domn pamantean al Principatului Moldovei de dupa epoca fanariota. Tot aici sunt inmormantati si alti membri ai familiei Sturdza, precum si poetul Alecu Russo (1819-1859).

Manastirea Barboi a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004

Bilete de avion spre Iasi:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Barboi:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne