Manastirea Cetatuia din Iasi, obiective turistice Iasi

Manastirea Cetatuia

Obiectiv turistic din Iasi

Imbratiseaza orasul de pe o colina din apropierea viilor, oferind turistilor informatii detaliate despre istoria complexa a lasiului. Manastirea Cetatuia domina peisajul prin silueta sa zvelta, strajuita de un turn impozant si imprejmuita cu un zid de piatra macinat de vreme.

Intemeiat de domnitorul Gheorghe Duca, acest frumos lacas de cult ortodox, inca in functiune, a fost terminat in 1672. Duca era invidios pe Trei Ierarhi si a pus sa se realizeze superbe ornamente in piatra, atat in interior, cat si in exteriorul bisericii - vei remarca motivul braului ce cuprinde peretii exteriori, imitand modelul franghiei impletite specific bisericilor de lemn din Romania. Frescele au fost pictate de doi artisti aromani, Gheorghe si Mihai Dima. („Aroman" este termenul generic ce desemneaza o serie de grupuri etnice de romani care au format enclave in cateva tari din sud-estul Europei).


 
Bilete de avion spre Iasi:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Cetatuia:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne