Manastirea Dobrovat din Iasi, obiective turistice Iasi.

Manastirea Dobrovat

Obiective turistice Iasi
VelTravel

Se inalta intr-o zona chiar si mai romantica decat cea unde salasluieste Manastirea Barnova, la marginea unei paduri vaste. Cei sase calugari care traiesc aici au in grija una dintre cele mai frumoase biserici din regiune, construita pentru Stefan cel Mare in 1503, pe locul unei manastiri inca si mai vechi.

Aceasta a fost ultima dintre cele circa 40 de lacasuri de cult pe care le-a ridicat Stefan in Moldova, Transilvania si ceea ce acum este Ucraina, in vreme ce dintre numeroasele lupta pentru independenta tarii sale.

Principalii dusmani ai lui Stefan erau din Moldova otomanii, iar campaniile sale victorioase, care implicau deseori lupte de gherila, sunt foarte apreciate in istoria romaneasca. Cea mai mare dintre cele doua incaperi ale bisericii este acoperita cu fresce decolorate. Ele au servit drept sursa de inspiratie pentru fiul nelegitim al lui Stefan, Petru Rares, care a urcat de doua ori pe tronul Moldovei la jumatatea secolului al XVI-leasi a incercat sa-si intareasca popularitatea si sa-si justifice pretentiile la succesiune. Picturile dateaza din 1529. Pe langa ilustrarea bine-cunoscutelor legende crestine, incluzand o aparitie rara a „Scarii Virtutilor", mai exista aici un tablou votiv care infatiseaza macheta bisericii, asa cum a fost construita initial. Se remarca aspectul gratios al acoperisului, o trasatura specifica Moldovei. incaperea mai mica este un paraclis, sau capela de iarna, din aceeasi perioada cu cea principala. Tumul-poarta al Dobrovatului dateaza din 1743. 
VelTravel

Bilete de avion spre Iasi:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Manastirea Dobrovat:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Iasi:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
VelTravel
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne