Palatul Culturii din Iasi, obiective turistice Iasi

Palatul Culturii

Obiectiv turistic din Iasi

Palatul (inchis lunea), prezent din anul 1925, este cea mai impunatoare din oras, fiind realizata in stil neogotic flamboaiant. Cu acoperisul sau mansardat, cladirea aduce ca stil cu una frantuzeasca - planurile arhitectului roman I.D. Berindei au fost inspirate de Hotel de Viile din Paris. Construit pentru a adaposti consiliul orasenesc si tribunalul, Palatul se inalta in Piata Stefan cel Mare si Sfant, locul pe care se aflau altadata cetati medievale datand din 1432. in timpul Primului Razboi Mondial, regina Maria a transformat cladirea in spital militar.

Berindei a continuat tema gotica in interiorul palatului urias, inclusiv in ceea ce priveste lambriu-rile din stejar de culoare inchisa din salile tribunalului, in care acum se gaseste o parte a Muzeului de Istorie. Acesta din urma este unul dintre cele patru muzee pe care le poti vizita in Palatul Culturii.

Muzeul de Arta expune picturi aie artistilor romani din perioada interbelica, iar printre atractiile Muzeului de Etnografie se numara prese mari pentru obtinerea uleiului vegetal. Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu" expune o colectie de instrumente muzicale mecanice.

 
Bilete de avion spre Iasi:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palatul Culturii:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne