Teatrul National Vasile Alecsandri din Iasi, obiective turistice Iasi.
Acasa Orase Obiective turistice Iasi Teatrul National Vasile Alecsandri

Teatrul National Vasile Alecsandri

Obiective turistice Iasi
VelTravel

O spectaculoasa cladire neoclasica, care este si sediul companiei nationale de opera. Teatrul fost construit la 1890 de echipa austriaca a lui Fellner si Helmer. Opulenta se regaseste si in interior.

Cladirea Teatrului National este considerata a fi cel mai vechi si cel mai frumos lacas de acest gen din tara. Este o veritabila bijuterie arhitectonica adapostind adevarate monumente de arta: Cortina pictata in 1896 de mesterul vienez M. Lenz si terminata de unul din discipoli, prezinta in centru o alegorie a vietii, cu cele trei virste , iar in dreapta , alegoria Unirii Principatelor Romane (Moldova, Transilvania si Tara Romaneasca); Cortina de fier , pictata de Al. Goltz, cu motive ornamentale dispuse simetric, separa etans scena de restul salii; Plafonul pictat de Al. Goltz, in culori pastelate, reprezinta alegorii paradisiace, fiind ilustrat cu nimfe si ingeri si incadrat in stucatura rococo; Candelabrul din cristal de Venetia cu 109 becuri.

In prezent aceasta cladire gazduieste si Opera Romana.

 
VelTravel

Bilete de avion spre Iasi:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Teatrul National Vasile Alecsandri:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Iasi:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
VelTravel
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne