Formentera din Ibiza, obiective turistice Ibiza

Formentera

Obiectiv turistic din Ibiza

Micuta Insula Formentera poate parea o intrerupere a Insulelor Baleare: cei 5.000 de locuitori ai sai ocupa o suprafata de numai 80 km2, dar pentru vizitatorii fideli, ea reprezinta ultimul bastion de liniste netulburata din Marea Mediterana.

Situata la numai 18 km de Ibiza, este usor de ajuns la ea cu feribotul. Ciclistii si drumetii se simt de minune in peisajul neatins al Insulei Formentera si pe traseele bine marcate; iubitorilor de inot le plac plajele nisipoase marginite de ape cristaline.

In Formeniera, romanii au cultivai intensiv grau, dar atacurile constante ale piratilor au facut orasul de nelocuit in timpul Evului Mediu, iar acesta si-a revenit abia la sfarsitul secolului al XVI Mea. Daca esti in cautare de cultura, nu ai nimerit bine. Capitala Sant Francesc de Formentera nu are de oferit mai mult decat o biserica fortificata din secolul ai XVIII-lea, un mic muzeu etnografic si cateva magazine de artizanat in stil hippy.

Si Sant Francesc, si principalul centru turistic Es Pujols se afla pe malurile marii lagune Estany Pudent, care atrage o multime de pasari migratoare si se termina cu un promontoriu ingust de pamant, marginit de plaje.

In partea de vest este Estany des Peix, o laguna mai mica, protejata ca rezervatie naturala. Pe malul nordic se afla impresionantul monument megalitic Ca na Costa. Se crede ca lespezile de piatra ar fi un cimitir preistoric, datand de acum 4.000 de ani.

In partea de est a Insulei Formentera este La Mola, un punct de observatie cu un far si un monument inchinat lui Jules Vernes (1828-1905), scriitorul francez care a imortalizat magia acestui loc deosebit intr-una dintre cartile sale. Privelistile se intind pana dincolo de insula.

 
Bilete de avion spre Ibiza:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Formentera:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne