Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Idra, obiective turistice Idra
Home Orase Obiective turistice Idra Manastirea Adormirea Maicii Domnului

Manastirea Adormirea Maicii Domnului, Idra

Obiective turistice Idra

Numita si Catedrala din Idra, acest lacas de cult este unul dintre cele mai importante de pe insula si se afla in centrul portului in complexul de sub turnul cu ceas.

Legenda spune ca o calugarita a ajuns pe insula in 1643 si a construit o biserica pe acest sit, pe care a dedicat-o Sfantului Charalambos. Ea a construit, de asemenea, si cateva camere pentru calugarite. Dupa ce maicile au murit, calugarii au preluat conducerea bisericii.

Aceasta catedrala in stil bizantin, cu doua turnuri-clopotnita din marmura consta dintr-o bazilica cu trei stalpi, cupola si un templu din marmura. Interiorul sau magnific include un iconostas din marmura, fresce din secolul al XVIII-lea, sute de icoane de aur si argint din perioada bizantina, un candelabru de aur si alte decoratiuni.

Structura originala a fost distrusa in 1774 de un cutremur, iar manastirea a fost reconstruita apoi de arhitecti venetieni. In acest moment, edificiul a fost redenumit si dedicat Adormirii Maicii Domnului.

Bilete de avion spre Idra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Adormirea Maicii Domnului:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne