Manastirea Profetului Ilie din Idra, obiective turistice Idra
Home Orase Obiective turistice Idra Manastirea Profetului Ilie

Manastirea Profetului Ilie

Obiectiv turistic din Idra

Este situata la o altitudine de 500 de metri deasupra nivelului marii, la doar 100 de metri sub cel mai inalt varf de munte de pe insula - Muntele Eros. Se poate ajunge din portul Idra pintr-o plimbare pe jos de doua ore. La un moment dat, excursionistii vor ajunge la o intersectie care duce drept inainte la Manastirea Profetului Ilie, in timp de straduta din dreapta ii va conduce la manastirea Agia Efpraxia.

Aceasta este singura manastire in care locuiesc doar calugari. A fost infiintata in 1813 de treisprezece calugari care au venit pe insula de la Muntele Athos. Ei au construit manastirea de pe sit-ul unei alte capele, care a fost construita in 1771.

De-a lungul timpului, manastirea profetului Ilie a fost implicata activ in Razboiul de Independenta al Greciei, care a izbucnit in 1821. De fapt, principala figura revolutionara, Theodoros Kolokotronis, a fost tinut prizonier in celulele manastirii timp de patru luni, dupa o disputa pe care acesta a avut-o cu guvernatorul insulei, Georgios Kountouriotis.

In prezent, manastirea detine o bogata biblioteca cu manuscrise valoroase.

 
Bilete de avion spre Idra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Profetului Ilie :
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne