Haram Al Sharif (Muntele Templului) din Ierusalim, obiective turistice Ierusalim
Home Orase Obiective turistice Ierusalim Haram Al Sharif (Muntele Templului)

Haram Al Sharif (Muntele Templului)

Obiectiv turistic din Ierusalim

Urmeaza pasii de secole de pelerini si intra intr-unul dintre cele mai sfinte sanctuare de pe pamant.

Laudati de evrei, crestini si musulmani, acesta este locul in care se spune ca Avraam (tatal tuturor celor trei credinte monoteiste) l-a oferit pe fiu sau ca jertfa lui Dumnezeu, unde Solomon a construit primul Templu al Chivotului Legamantului, si unde se spune ca Profetul Muhammad s-a inaltat la cer in timpul primilor ani de predicare a islamului.

Este un loc cu o semnificatie profunda pentru cei cu, credintei. Este centrata in jurul domului stralucitor al stancii, care este cel mai iconic punct de reper al Ierusalimului. Sub cupola de aur este piatra sacra, atat evreii, cat si musulmanii cred ca este locul in care Avraam l-a oferit pe fiu sau lui Dumnezeu si unde musulmanii cred de asemenea ca profetul Mohamed si-a inceput calatoria in ceruri.

Partea sudica a muntelui este acomodata cu Moscheea Al-Aqsa, despre care se spune ca este una dintre cele mai vechi moschei din lume.

 
Bilete de avion spre Ierusalim:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Haram Al Sharif (Muntele Templului):
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne