Bol din Insula Brac, obiective turistice Insula Brac

Bol

Obiectiv turistic din Insula Brac

Aflat la 27 km de Nerezisca, Bol este una dintre localitatile turistice cele mai cunoscute, mondene si iubite din tara. Este unicul centru de pe coasta sudica, asezat pe o campie fertila inconjurata complet de pomi la poalele muntelui Vidova Gora.

Din port, un trenulet electric duce pana la plaja, dar turistii pot face si o plimbare lunga pe sub pini, de-a lungul unui drum din piatra inconjurat de vile si gradini pentru a ajunge la Cornul de aur: 15 km de nisip, prundisuri si o padurice de pini care se intinde pe o lungime de peste 600 m langa mare pentru a forma o limba de nisip ce isi schimba orientarea si se formeaza in functie de curentii marini.

Pe o parte marea este agitata si batuta de vant, cu dungi lasate de velele windsurferilor; de cealalta parte, din contra, este neteda: ma gandesc ca este o zi stranie, dar descopar ca, in realitate, nu rareori se verifica doua situatii climatice diverse (obisnuita poveste a curentilor si vanturilor din Adriatica).

Bol este colorat, plin de viata, in fermentare, spre deosebire de alte satucuri, vechi si decadente, straluceste cu un mozaic de case noi, vilisoare albe construite cu piatra locala si care se incadreaza in mod armonios in scenografia insulei. Din mare se inalta o cvinta din piatra luminoasa, scufundata in verde, care se intinde intre plaja si Dominikanski samostan (Manastirea Dominicana; micul dar interesantul muzeu se mandreste cu o icoana a scolii lui Tintoretto) la est, pe colina Glavica.

Atmosfera de vacanta se face simtita aici inca din mai, cand sosesc pasionatii de windsurf atrasi de vanturile ce sufla in canal. Bol ofera deci posibilitatea de a practica multe sporturi si de a asista la turnee internationale de tenis.

 
Bilete de avion spre Insula Brac:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Bol:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne