Obiective turistice Insula Dugi Otok, atractii turistice Insula Dugi Otok, Croatia.
  Orase Obiective turistice Insula Dugi Otok, Croatia

Obiective turistice Insula Dugi Otok

, Croatia
Publicat la: 2014-07-28

Din nou contradictii, din nou o insula care ascunde surprize. Versantul aspru din stanca, incrustat de saline in partea vestica; la est este exact opusul: frunzis mediteranean, fasii de pamant cultivat, vii, joc de imbinari.

Si in plus, bora pentru a dicta legile, pentru a framanta peisajele: margine joasa din prundis si nisip, de-a lungul coastei nordice, recifuri impunatoare pe cea sudica.

Ciudat destinul acestor insule ale Dalmatiei nordice, tinuturi nordice, austere, ce nu au cunoscut ploaia de turisti, prezenta barcilor, transformarile.

Dugi Otok este o fasie de pamant de 44 km cu o latime maxima de 5 km, marea te insoteste pretutindeni, dublu orizont de apa si cer. Aceasta este poarta Paradisului, cu minunatul golf din Telascica (corespunde extremitatii sudice) care deja face parte din apropiatul Nacionalni Park Kornati.

Pe un pamant atat de misterios, despre care nu se povesteste, ti se trezeste dorinta de a calca pe fiecare poteca. Aceasta insula este un fel de refugiu, un pamant al singuratatii. Si aici, o singura strada, panoramica, coasta stancoasa, mare de ambele parti.

Se ajunge pe pietre golase, apa transparenta. Timpul trece lent. Trec vaporase din lemn, barcile se leagana la sud si spre seara dispar toate in cautare de alte stanci marine sau se indreapta spre Kornati. Astfel ca oaza, spartana, intacta, ramane pentru putini, mai mult pentru zadarini.

Din fericire Dugi Otok nu a desfasurat niciodata o adevarata activitate turistica. Colt de pace, cazari foarte economice, scufundari si excursii cu barca cine stie pana cand vor rezista tentatiei de a construi noi case.

Raspunsul vine repede: la Dugi Otok se numara abia 11 locuinte, minuscule; in rest doar golfuri in succesiune neintrerupta, ziduri iesite in afara, scanteieri de culoare albastra.

Bilete de avion spre Insula Dugi Otok:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Insula Dugi Otok:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Insula Dugi Otok:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Insula Dugi Otok - Long: 15.091223, Lat: 43.976658

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Insula Dugi Otok, atractii turistice Insula Dugi Otok, de vizitat in Insula Dugi Otok, obiective Insula Dugi Otok, atractii Insula Dugi Otok, turism Insula Dugi Otok.