Obiective turistice Insula Dugi Otok, de vizitat in Insula Dugi Otok, Croatia
Home / Orase / Obiective turistice Insula Dugi Otok, Croatia

Obiective turistice Insula Dugi Otok, Croatia

 
 

Din nou contradictii, din nou o insula care ascunde surprize. Versantul aspru din stanca, incrustat de saline in partea vestica; la est este exact opusul: frunzis mediteranean, fasii de pamant cultivat, vii, joc de imbinari.

Si in plus, bora pentru a dicta legile, pentru a framanta peisajele: margine joasa din prundis si nisip, de-a lungul coastei nordice, recifuri impunatoare pe cea sudica.

Ciudat destinul acestor insule ale Dalmatiei nordice, tinuturi nordice, austere, ce nu au cunoscut ploaia de turisti, prezenta barcilor, transformarile.

Dugi Otok este o fasie de pamant de 44 km cu o latime maxima de 5 km, marea te insoteste pretutindeni, dublu orizont de apa si cer. Aceasta este poarta Paradisului, cu minunatul golf din Telascica (corespunde extremitatii sudice) care deja face parte din apropiatul Nacionalni Park Kornati.

Pe un pamant atat de misterios, despre care nu se povesteste, ti se trezeste dorinta de a calca pe fiecare poteca. Aceasta insula este un fel de refugiu, un pamant al singuratatii. Si aici, o singura strada, panoramica, coasta stancoasa, mare de ambele parti.

Se ajunge pe pietre golase, apa transparenta. Timpul trece lent. Trec vaporase din lemn, barcile se leagana la sud si spre seara dispar toate in cautare de alte stanci marine sau se indreapta spre Kornati. Astfel ca oaza, spartana, intacta, ramane pentru putini, mai mult pentru zadarini.

Din fericire Dugi Otok nu a desfasurat niciodata o adevarata activitate turistica. Colt de pace, cazari foarte economice, scufundari si excursii cu barca cine stie pana cand vor rezista tentatiei de a construi noi case.

Raspunsul vine repede: la Dugi Otok se numara abia 11 locuinte, minuscule; in rest doar golfuri in succesiune neintrerupta, ziduri iesite in afara, scanteieri de culoare albastra.

 
Vizitezi Insula Dugi Otok?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Insula Dugi Otok

Vacanta in Insula Dugi Otok cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Insula Dugi Otok:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Insula Dugi Otok:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Insula Dugi Otok obiective turistice, Ce poti vizita in Insula Dugi Otok, Top obiective Insula Dugi Otok, Top atractii Insula Dugi Otok, Insula Dugi Otok locuri de vizitat, Locuri de vizitat Insula Dugi Otok, Locuri de vizitat in Insula Dugi Otok, Insula Dugi Otok atractii turistice, Insula Dugi Otok de vizitat, De vizitat in Insula Dugi Otok, Ce vizitam in Insula Dugi Otok, Top atractii turistice Insula Dugi Otok, Top obiective turistice Insula Dugi Otok, Insula Dugi Otok ghid turistic, Calatorii in Insula Dugi Otok.