Ta'Pinu din Insula Gozo, obiective turistice Insula Gozo

Ta'Pinu

Obiectiv turistic din Insula Gozo

Biserica Ta'Pinu, Sanctuarul Maltei si al insulei Gozo, se afla in sud-vestul insulei, la cativa kilometri vest de Victoria; plecand din capitala, drumul principal ne conduce spre Gharb si trece pe langa ramasitele unui apeduct; nu trebuie decat sa o luam la dreapta si am ajuns la biserica Ta'Pinu.

Biserica a fost ridicata in 1920 in jurul unei capele din sec. 16, a carei demolare fusese impiedicata in sec. 17 de un credincios pe nume Pinu. In 1883, doi tarani pe nume Carmela Grima si Francesco Portelli au auzit vocea Maicii Domnului venind dinspre capela; vocea le spuneau sa se roage pentru mama grav bolnava a lui Portelli. Femeia s-a insanatosit.

De atunci Ta'Pinu este loc de pelerinaj. Se spune ca rugaciunile rostite in acest loc au alungat o epidemie de ciuma care ameninta insulele. Ofrandele si picturile din sacristie vorbesc despre numeroasele miracole faptuite de Fecioara de la Ta'Pinu.

Lasand in urma Ta'Pinu si urmand drumul principal spre San Lawrenz, pe partea stanga a soselei gasim un sat de mestesugari, Ta'Dbiegi, unde se vand numeroase obiecte traditionale.

Din San Lawrenz ajungem in Dwejra Bay (Golful Dwej-ra) si Fungus Rock.

 
Bilete de avion spre Insula Gozo:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Ta'Pinu:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne