Obiective turistice Insula Gozo, Malta
Home Orase Obiective turistice Insula Gozo, Malta

Obiective turistice Insula Gozo, Malta

 

Odiseea spune ca frumoasa nimfa Calypso l-a tinut captiv pe Ulise timp de sapte ani intr-o pestera de pe coasta nordica a insulei numita astazi Gozo, un nume de origine feniciana.

Gozo este cea de-a doua insula ca marime in arhipelagul maltez: are 14,5 km lungime si 6,4 km latime. Bratul de mare Fliegu o separa de Malta.

Linii de feribot cu plecare de la Pieta sau Cirkewwa ajung in portul Mgarr. Se poate ajunge pe Gozo si cu helicopterul. Mai putin invadata de turisti decat Malta, mai calma si mai putin aglomerata, insulita capata si prin aceasta un plus de farmec.

Insula are un relief valurit, cu terase si podisuri; coasta este stancoasa, cu faleze abrupte, dar exista golfuri cu plaje cu nisip fin.

Pamantul, mai fertil decat in Malta, este intens cultivat: Gozo este principalul furnizor de fructe si legume al Maltei. Economia insulei este in principal sustinuta de turism.

Legaturile stravechi dintre Gozo si Malta pot fi demonstrate prin similaritatile care exista intre templele lor megalitice. Sub dominatia romana, cele doua insule au fost guvernate independent; in timpul Evului mediu, Gozo a fost condus de o Comuna.

Ioanitii au abolit Comuna si Gozo a capatat un guvernator; Ioanitii au construit fortificatii, pentru ca insula era extrem de vulnerabila in fata raidurilor constante ale piratilor. Cel mai distrugator atac a fost cel din 1551, cand piratul Dragut a luat aproape toti locuitorii in sclavie, iar insula a ramas practic nepopulata.

Ioanitii au dat o mana de ajutor ca insulita sa revina la viata si au inzestrat-o cu biserici si alte cladiri de utilitate publica.

Raidurile piratilor au continuat insa pana in secolul 17 si au provocat distrugeri grele pentru cei care se incumetau sa locuiasca aici.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

Atractii turistice Insula Gozo

Tag: Obiective turistice Insula Gozo, Atractii turistice Insula Gozo, De vizitat in Insula Gozo, Ce vizitam in Insula Gozo, Top atractii turistice Insula Gozo, Top obiective turistice Insula Gozo, Ghid turistic Insula Gozo.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne