Fortareata Spanjola din Insula Hvar, obiective turistice Insula Hvar

Fortareata Spanjola

Obiectiv turistic din Insula Hvar

Pe culmile verzi si pietroase, resturi de ziduri crenelate si turnuri, ce dateaza din secolul XIII si bine intarite de catre Serenissima, par sa vegheze asupra cheiului.

Pe varful inaltimii se vad inca ruinele din Spanjola, fortareata din secolul XII refacuta la jumatatea secolului XVI din dorinta imparatului Carol V, in timp ce la est, pe colina Sv. Nikola, fortul Napoleon, construit de catre francezi in 1811; in privirea fortificatiilor, in apropiere de mare se afla Baterija si pe mica insula Galisnik, la intrarea in port, fortareata omonima din dorinta austriecilor (1836).

Te intrebi de ce atata orgoliu si mandrie la acesti oameni dalmati, si fiecare insula, fiecare targ iti sugereaza acelasi raspuns: lupte si batalii, trasee de razboi.

Inainte de sosirea Seren-ssimei (1420-1797), Hvar nu era decat un mic catun de pescari, dar dupa mai bine de trei secole a devenit unul dintre porturile majore ale Dalmatiei, precum si un tinut aristocratic, cu arhitecturi gotice si renascentiste.

Istoria arata ca a cunoscut splendoarea maxima intre secolele XV si XVI, dupa care a inceput o lenta decadere incepand din 1571 cand un atac feroce al turcilor a pus la pamant intregul oras.

 
Bilete de avion spre Insula Hvar:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Fortareata Spanjola:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne