Sv Fabijan i Sebastijan din Insula Hvar, obiective turistice Insula Hvar

Sv Fabijan i Sebastijan

Obiectiv turistic din Insula Hvar

Plaje adumbrite de pini, insotesc strada care, dupa 4 km, duce spre golful Jelsa, un alt burg de pescari, linistit, la poalele unei inaltimi, cu o mana de cladiri renascentiste si baroce si biserica fortificata Sv. Fabijan i Sebastijan (Sfintii Fabian si Sebastian; sec. XIV), unde se afla o sculptura in lemn a lui Gospa Stormorena (Madonna), sarabatorita de catre localnici in ziua de 15 august.

De la Jelsa, o strada lunga traverseaza intreaga insula si, dupa 45 km, ajunge in Sucuraj, sat in apropiere de extremitatea estica care si-a asumat importanta ca punct de acostare a bacurilor ce vin din Makarska.

Central nu este deosebit de atragator, dar este inconjurat de o serie de golfuri nisipoase. Jelsa este si baza pentru a vizita versantul sudic al insulei, zona mai putin batuta si mai virgina din Hvar.

Pe o strada ce strabate satul semiabandonat din Pitve, se ajunge (dupa circa 7 km), traversand un tunel ingust, in golful din Zavala: de la dig se face imbarcarea spre mica insula Scedro, plaje din prundis, ape transparente.

 
Bilete de avion spre Insula Hvar:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Sv Fabijan i Sebastijan:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne