Punat din Insula Krk, obiective turistice Insula Krk

Punat, Insula Krk

Obiective turistice Insula Krk

La 6,5 km la sud de Krk, in apropierea de trecatoarea Usta se afla Punat, al carui golf protejat si spatios gazduieste unul dintre cele mai bune porturi ale tarii (si in trecut Punat era cunoscut pentru constructiile de barci). Printre case noi, pensiuni si restaurante, se descopera trasaturi sugestive: case vechi si cladiri masive cu prispe in fata.

In vecinatatile asezarii se afla biserica Sv. Donat (San Donato; sec. IX-XI), exemplu de arta paleocroata. Din micul port se poate lua o barca spre Kosljun, mica insula neteda, rotunda, cu o deschidere de rada de numai 159 m (marea inchisa aici seamana aproape cu un lac). Stanca minuscula (0,06 km2) este acoperita de un frunzaris in care se gasesc mai bine de 400 de specii de plante.

O alta atractie este manastirea, fondata de catre benedictini in secolul XII si care a fost trecuta franciscanilor la jumatatea secolului XV, unde au fost ascunse toate comorile insulei, reprezentand omul potiiit- Girolamo da Santa-croce (sec.XVI), colectia de arta sacra si mica culegere etnografica (de la ceramici la hainele tipice) din Krk.

Bilete de avion spre Insula Krk:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Punat:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne