Top obiective si atractii turistice de vizitat in Insula Lastovo.
Home Orase Obiective turistice Insula Lastovo, Croatia

Insula Lastovo, Croatia

Lastovo, un punct asezat langa mare. Conturul rotund al colinelor desenate pe cer, marea aidoma unei lagune ce se imbraca cu un sir de mici insule si stanci imbratisandu-le si ascunzandu-le - asa te imtampina aceasta insula uitata.

Lastovo traieste in asteptarea navei ce ancoreaza, a vestilor ce vin de pe coasta. Turistii, putini dar pasionati, revin in fiecare an, inchiriind putinele case disponibile, locuinte modeste in sate minuscule.

Portul, dig de case rare, tufe, paduri ce se catara pe inaltimi, in golf "Singuratate", unica pe insula, reda prin propriul nume atmosfera austera ce domneste aici: nu tu bar aglomerat, nu tu culoare de vacanta. Cateva barci cu vela se leagana in port pentru ca marinarii cunosc secretele insulei: golfuri cu nisip, crestaturi uluitoare ale coastei, mare plina de peste. Este greu sa descoperi alti oaspeti: in timpul zilei sunt pe mare, pentru bai si scufundari, si numai seara se intalnesc in putinele localuri ale insulei.

In autobuzul ce duce din port pana in sat, batranii locului, care inca isi mai amintesc italiana, se opresc sa discute cu placere si povestesc despre insula lor... Grecii au numit-o Ladesta, romanii, ajunsi aici la sfarsitul secolului III i.Hr., a rebotezat-o dandu-i numele de Augusta Insula. Recunoscuta, in secolul XIII, suveranitatea Republicii Ragusa, Lastovo pastreaza o autonomie relativa.

Din 1918, in urma tratatului din Ripallo, a fost cedata Italiei si la sfarsitul anului 1948 a devenit parte a provinciei Zadar; apoi a fost baza militara navala pentru submarinele armatei iugoslave, ramanand inchisa turismului pana in 1989. Izolarea a saracit-o, i-a impins pe tineri spre alte locuri, salvand doar natura. De cativa ani, cu turismul, revine speranta.

Foarte interesant este ca Insula Lastovo gazduieste in total 46 de biserici, ceea ce face numarul 46 omniprezent, deoarece insula are, de asemenea, 46 de dealuri, 46 de km2, 46 de domenii, iar arhipelagul cuprinde 46 de mici insule.

VelTravel

Obiective turistice Insula Lastovo

Tag: Obiective turistice Insula Lastovo, Atractii turistice Insula Lastovo, De vizitat in Insula Lastovo, Ce vizitam in Insula Lastovo, Top atractii turistice Insula Lastovo, Top obiective turistice Insula Lastovo, Ghid turistic Insula Lastovo.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne