Insulele de langa Losinj din Insula Losinj, obiective turistice Insula Losinj

Insulele de langa Losinj

Obiectiv turistic din Insula Losinj

Nici urma de hoteluri, centre turistice, automobile, mijloace publice. Doar catune aproape nelocuite, maluri salbatice si mici localuri unde se servesc feluri de mancare din peste. Insulele mici ale arhipelagului sunt un paradis de plaje si un refugiu frecventat de cei cu ambarcatiuni cu vele si barcile-taxi ale pescarilor care ii duc pe vilegiaturisti (putini la numar) in excursii zilnice.

Cea mai apropiata de Losinj este Ilovik (6 km2), numita si "Insula Florilor" datorita parfumului oleandrilor ce inunda intregul tinut; judecand dupa multimea de barci cu panze din micul port, restaurantele ar trebui sa fie optime. Puntele de atractie sunt reprezentate de mica padure de eucalipti si plaja din Krivica. De pe mal se zareste insula Sveti Petar (Sf. Petru), inca virgina, cu campuri si case putine.

Susak, singura din Kvarner care are nisip, era numita via plutitoare deoarece viile acopereau aproape in totalitate cei 4 km2 ai sai (si in prezent produce un vin bun); mandria locuitorilor sunt vechile costume traditionale, pe care femeile le poarta in timpul sarbatorilor: un triumfal culorilor si broderiilor.

Susak, singurul centru al insulei care este situat la sud-vest de Losinj, este asezat pe doua nivele: terasa de nisip si case din piatra. Pe campuri, o padure de plantatii de trestie separa vechile mo-sioare protejandu-le de saratura. O carare noroioasa, sapata in nisip de catre tarani, duce spre centrul insulei, se urca inspre far pentru a admira panorama arhipelagului. Plajele cele mai frumoase se afla in golfurile Dragoca si Sizanski.

La vest de Losinj se afla Unue, insula cea mai mare (se intinde pe o suprafata de 17 km2), alcatuita dintr-un munte de 132 m pe un versant si o campie ingusta pe celalalt; si aici imbinari imbietoare, margine de coasta dantelata. Pe partea de vest, stau adunate casele singurului sat: prinse unele de altele, par sa alcatuiasca o singura fatada colorata, cu toate ferestrele indreptate spre port. Semnalam stancile inalte din Vela Stijene si golful Zasmokve pe versantul occidental; pe cel opus, mai abrupt, se afla asezarile protejate din Maracol, Podukujni si Voignisca.

 
Bilete de avion spre Insula Losinj:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Insulele de langa Losinj:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne