Mali Losinj Veli Losinj din Insula Losinj, obiective turistice Insula Losinj

Mali Losinj Veli Losinj, Insula Losinj

Obiective turistice Insula Losinj

Mergand pe o poteca printre verdeata, pe jos, se ajunge la Mali Losinj Veli Losinj. Contrar asteptarilor, tinutul este un sat intim (numele il tradeaza): case putine, cladiri baroce, stradute repezi si un golf ingust, in miniatura, ce se adanceste in coasta, supravegheat de un turn crenelat din secolul XVI.

Pe micul portic se oglindesc si mica biserica Sv. Nikola (Sf Nicolae), care pastreaza portretele capitanilor, si marea biserica Sv. Antun Opat (Sf. Antonie cel Mare), fondata in secolul XV, reconstruita noua secole mai tarziu.

In interior se afla sapte altare baroce si cea mai mare colectie de picturi ale arhipelagului, cu opere de Bernardo Strozzi, Francesco Hayez si o frumoasa Madona a lui Bartolomeo Vivarini. Dupa cateva minute de mers se ajunge la imbinarile stancoase: cele mai bune sunt cele din jurul satului Rovenska. Totusi, cu barca se descopera colturile cele mai frumoase, ca de pilda Bocina la sud.

Bilete de avion spre Insula Losinj:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Mali Losinj Veli Losinj:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne