Obiective turistice Insula Mljet, de vizitat in Insula Mljet, Croatia
Home / Orase / Obiective turistice Insula Mljet, Croatia

Obiective turistice Insula Mljet, Croatia

 
 

Mljet, Meleda, insula mierii, sau Ogigia, tinut incantator, plin de susurul apelor, pata ce devine rosie la apus si in zori parfumeaza maluri brodate din stanci albe, copaci ce aluneca spre mare... Cine stie daca nu cumva aceasta a fost insula pe care Ulise a naufragiat si a locuit multi ani vrajit de nimfa Calipso, desigur ne putem imagina asa ceva: o padure sacra, un covor de verdeata, pini maritimi, stejari verzi, recifuri, pesteri, golfulete, ape cristaline.

Aceasta gradina imensa are ceva magic si senzual. Este strabatuta de o singura strada ce leaga cele doua capete ale unei insule care se alungeste pe 38 km si are o largime de aproape 3 km. Uscatul cuprinde reliefuri taiate de vai carstice; de pe piscul Velji Grad (514 m), muntele cel mai inalt, se navigheaza pe o mare de verdeata ce se avanta spre ape indigo.

Gradini de zarzavaturi, vii, stupi cu miere, ramasite a unor mici castele ilirice, ruine din epoca romana, case rurale si burguri de pescari se pierd in vegetatia ce pare, de fiecare data, ca se apropie de spatiu, inghitind pana si acele carari subtiri si netede ce coboara spre golfuri.

Iata numerele acestui paradis: peste 72% din cei 100 km2 ai insulei sunt acoperiti de desisuri, in timp ce o treime din suprafata totala este ocupata de Nacionalni Park Mljet (Parcul National din Mljet). In realitate, aproape ca nici nu se cunoaste frontiera cu zona protejata, deoarece intreaga insula este un parc salbatic ce se naste in Marea Adriatica.

In Mljet se traieste din mare, soare, excursii in padure sau pe culmile de munte ce contureaza profilul insulei. Exista numai un hotel (in apropiere de parc) si o serie de camere de inchiriat in case simple, deseori spartane, care sunt asezate pe stancile coastei; chiar daca este in crestere, turismul aici este intotdeauna limitat de redusa capacitate de receptivitate.

SFAT: Solutia cea mai buna pentru a va caza aici este aceea de a inchiria camere si apartamente in burgurile mici de pescari, departe de parc; este vorba de locuinte spartane, dar preturile sunt mici si includ jumatate de pensiune, ideal pentru a incerca mancarurile simple ca de pilda supe si peste la gratar. Hoteluri.

 
Vizitezi Insula Mljet?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Insula Mljet

Vacanta in Insula Mljet cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Insula Mljet:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Insula Mljet:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Insula Mljet obiective turistice, Ce poti vizita in Insula Mljet, Top obiective Insula Mljet, Top atractii Insula Mljet, Insula Mljet locuri de vizitat, Locuri de vizitat Insula Mljet, Locuri de vizitat in Insula Mljet, Insula Mljet atractii turistice, Insula Mljet de vizitat, De vizitat in Insula Mljet, Ce vizitam in Insula Mljet, Top atractii turistice Insula Mljet, Top obiective turistice Insula Mljet, Insula Mljet ghid turistic, Calatorii in Insula Mljet.