Orasul Novalja din Insula Pag, obiective turistice Insula Pag

Orasul Novalja, Insula Pag

Obiective turistice Insula Pag

Austeritatea pietrei din Pag se contrapune gradinii de verdeata din Novalja, centru dedicat turismului care se afla la 26 km spre nord-vest. Este cealalta fata a insulei: plina de viata, colorata, o padure de restaurante si localuri, flori si pini, care ajung pana la mare.

De-a lungul malului modern se intalnesc grupurile celor foarte tineri: muzica din baruri pulseaza, se face noapte in discotecile de pe plaja Zrce. Printre casele moderne, ies la iveala fragmente de istorie: romanii au ajuns si aici, si au avut ce sa faca cu aceasta bucata de pamant: numele oraselului deriva de fapt din cuvantul latin navalia (port, santier).

De pe Zvonimirova ulica se observa ramasitele zidurilor romane si ale apeductului, in timp ce la 2 km spre nord-est, in apropierea satului abandonat Caska, se afla ruinele asezarii romane si o biserica romanica, vecine cu un golf deosebit de frumos.

Bilete de avion spre Insula Pag:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Orasul Novalja:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne