Obiective turistice Insula Porto Santo, de vizitat in Insula Porto Santo, Portugalia
Home / Orase / Obiective turistice Insula Porto Santo, Portugalia

Obiective turistice Insula Porto Santo, Portugalia

 
Vacanta in Insula Porto Santo?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

In constrast deplin cu Madeira, Porto Santo este destul de plata si in mare parte arida: foarte putine plante cresc aici, iar majoritatea celor 5.000 de locuitori depind de fluxul constant al turistilor din timpul verii.

Exista doar un singur motiv pentru care se merita sa vizitezi Porto Santo: plaja sa de nisip auriu care se intinde pe 9 km de-a lungul coastei sudice. Doar o mana de hoteluri si un singur loc de campare intrerup atmosfera de calm tacticos, in ciuda afluxului sezonier de vizitatori.

Pe scurt, Porto Santo este o plaja lunga, cu o mica insula atasata. De-a lungul celor noua kilometri de nisipuri albe moi, veti gasi doar o mana de hoteluri si restaurante. Prin urmare, aceasta insula portugheza poate fi considerata una dintre ultimele statiuni "nedescoperite" din Europa.

Parte a arhipelagului portughez, care include si insula Madeira, situata in Oceanul Atlantic, in largul coastei Africii, insula ofera o sansa nemaipomenita de a evada de tot si de toate.

Porto Santo a fost prima insula din arhipelagul portughez care a fost colonizata. Probabil primii oameni au pus piciorul pe aceasta insula in urma cu 600 de ani, dupa ce au fost adusi la mal de o furtuna puternica. Marinarii condusi de João Gonçalves Zarco si Tristão Vaz explorau coasta Barbary din ordinul Printului Henry Navigatorul. Dupa ce si-au raportat descoperirea, Printul a trimis o nava condusa de Bartolomeu Perestrelo pentru a coloniza insula. De asemenea, Zarco si Vaz s-au intors si ei la bordul navelor lor pentru a-si continua expeditia. Flotila a acostatprin 1420, iar in 1446 Perestrelo a devenit "Capitan" de Porto Santo, pozitie care a fost transmisa si urmasilor sai.

In prezent, datorita plajei sale nealterate, a asociatiile istorice interesante si a atmosferei sale care iti da impresia ca te-ai intors in timp, Porto Santo este locul ideal pentru o pauza de relaxare. Turistii gasesc aici o infrastructura infloritoare de facilitati de agrement, cazare si restaurante pentru toate gusturile.

Capitala, Vila Baleira, a fost odata caminul exploratorului genovez Cristofor Columb, care a ajuns aici pentru a cumpara zaharul comerciantilor din Lisabona in anii 1470. El s-a casatorit mai tarziu cu Dona Filipa Moniz, fiica guvernatorului din Porto Santo, alturi de care a trait pe insula o buna perioada de timp.

 

De vizitat in Insula Porto Santo

Insula Porto Santo obiective turistice, Ce poti vizita in Insula Porto Santo, Top obiective Insula Porto Santo, Top atractii Insula Porto Santo, Insula Porto Santo locuri de vizitat, Locuri de vizitat Insula Porto Santo, Locuri de vizitat in Insula Porto Santo, Insula Porto Santo atractii turistice, Insula Porto Santo de vizitat, De vizitat in Insula Porto Santo, Ce vizitam in Insula Porto Santo, Top atractii turistice Insula Porto Santo, Top obiective turistice Insula Porto Santo, Insula Porto Santo ghid turistic, Calatorii in Insula Porto Santo.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne