Catedrala Sv. Marija Velika din Insula Rab, obiective turistice Insula Rab

Catedrala Sv. Marija Velika

Obiectiv turistic din Insula Rab

Consacrata in anul 1177, in secolul XV este supusa unei noi interventii prin care este refacuta fatada, imbogatita cu mici arcade oarbe si cu un portal renascentist.

Pe semiluna se observa relieful cu Pieta, opera a lui Pietro da Trau. In interior, stilul gotic inflorit triumfa in mobilierul facut de un mester local (jumatatea sec. XV), in timp ce in capela naosului din stanga se afla o balustrada si o piatra funerara a lui Andrea Alessi (jumatatea secolului XV). Tot lui Pietro da Trau i se datoreaza si baptisteriul octogonal (sfarsit sec. XV) din capela San Pietro.

Se poate urca pe singura clopotnita romanica (sec. XIII, circa) aflata de o parte a bisericii. La fiecare etaj, se poate admira o parte a panoramei care iti taie respiratia, pana cand se ajunge la cuprinderea intregului: de la coasta pana la padurile ce inconjoara asezarea omeneasca pana la Suha Punta, unde hotelurile se pierd printre vegetatia peninsulei Kalifront si padurile de stejar care coboara pana aproape de apa. Se pare ca pe una dintre aceste plaje a fost initiat nudismul: este vorba de prezenta lui Eduard VIII si Wallis Simpson, care inca nu era sotia lui.

 
Bilete de avion spre Insula Rab:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala Sv. Marija Velika:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne