Insula Pirova din Insula Vis, obiective turistice Insula Vis

Insula Pirova, Insula Vis

Obiective turistice Insula Vis

Vis isi primeste oaspetii - fie veliere, ferry-boaturi sau furtuni - cu o imbratisare, atat este de amplu si rotund golful sau. Pe dig, cativa pescari curata cosurile de prins peste pentru languste, in timp ce zidurile depozitelor nadusesc de vin incat ti se invarte capul.

Alunecand de-a lungul unei scurte parade de vechi resedinte nobiliare cu fatade elegante, construite intre secolele XVI si XVII, cu vedere spre centrul golfului; in fundal se remarca culoarea unei vegetatii luxuriante, impestritata de trunchiurile inalte ale palmierilor subtiri.

Intorcand privirea spre latura dinspre sud-vest a golfului se zaresc resturile fortificatiilor grecesti ce coboara in terasa, in timp ce pe insula Pirova se vad ruinele teatrului din Issa.

Biserica Sv. Jurai (Sf. Gheorghe; sec. XII-XIV), protectorul orasului, se remarca intrand in port cu fortificatia Regelui George III (la inceputurile sec. XIX).

Bilete de avion spre Insula Vis:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Insula Pirova:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne