Stromboli din Insulele Eolie, obiective turistice Insulele Eolie

Stromboli

Obiectiv turistic din Insulele Eolie

Stromboli este favorita turistilor, in special datorita nabadaiosului vulcan cu acelasi nume - cateodata se intampla sa aiba loc si cate patru spectaculoase eruptii pe ora. Din acest motiv, pe timpul noptii, devine cea mai aglomerata dintre Insulele Eolie, dar o poti vizita la fel de bine si ziua, venind de la Salina, Lipari sau de altundeva.

Ambarcatiunile ancoreaza in apropiere de San Vincenzo, un catun care impreuna cu vecinii sai (Piscita sl San Bartolo) formeaza asezarea cunoscuta sub denumirea de Stromboli Paese. Aici se afla majoritatea hotelurilor si pensiunilor, dar si cea mai cautata plaja cu nisip negru (la nord de Piscita).

La craterul care atrage atat de multi vizitatori se poate ajunge pe jos (insotit de un ghid), dar trebuie sa stii ca e mult de mers pana in varf (924 m). Toata distractia, pana la crater si inapoi, dureaza cam sapte ore, asa ca nu uita sa iei si apa din abundenta.

Mai poti admira fascinantele eruptii si rauri de lava si de la departare, stand comod in barca. Spectacolul este si mai captivant in timpul noptii, motiv pentru care foarte multi turisti campeaza in apropiere sau pornesc in miez de noapte cu barca de la San Vincenzo.

 
Bilete de avion spre Insulele Eolie:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Stromboli:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne