Obiective turistice Insulele Eolie, Italia
Home Orase Obiective turistice Insulele Eolie, Italia

Obiective turistice Insulele Eolie, Italia

 

Sicilia are un manunchi impresionant de insule extrateritoriale absolut fermecatoare - Ustica, Pantelleria si arhipelagurile Egadi si Pelagie. Cu toate acestea, niciuna nu este la fel de populara si de spectaculoasa precum Insulele Eolie, legendarul salas al lui Eol, zeul vanturilor.

Cele sapte insulite sunt, de fapt, ramasitele unor vulcani - atat activi, cat si extinsi -, iar turistii vin aici pentru ocazia unica de a fi martorii activitatii vulcanice, dar si pentru lumina eterica, clima placuta, frumusetea desavarsita si apele stravezii.

Poti ajunge cu feribotul aici de la Napoli, Palermo si Messina, dar calea cea mai directa de acces este din Milazzo, un port aflat la 26 km departare de coasta de nord a Siciliei.

De asemenea, apele din jurul insulitelor sunt impanzite si de barci. Principalele activitati recreative sunt plimbarile si scufundarile, dar te poti lasa atras si de plajele acoperite cu nisip negru de provenienta vulcanica.

Tot aici te poti bucura de un excelent vin de desert. Dar sa stii ca nu vei fi singur pe aceste insule; principalele trei insule -Stromboli, Vulcano si Lipari - sunt extrem de populare printre turisti, asa ca va trebui sa-ti faci rezervarea la hotel din timp. Celelalte insule, in special Salina, sunt mult mai linistite.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Insulele Eolie

Tag: Obiective turistice Insulele Eolie, Atractii turistice Insulele Eolie, De vizitat in Insulele Eolie, Ce vizitam in Insulele Eolie, Top atractii turistice Insulele Eolie, Top obiective turistice Insulele Eolie, Ghid turistic Insulele Eolie.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne