Muzeul Ali Pasa din Ioannina, obiective turistice Ioannina

Muzeul Ali Pasa, Ioannina

Obiective turistice Ioannina

Aflat in Manastirea Panteleimon. Aceasta a fost construita in secolul al XVI-lea, dar cladirea din zilele noastre este doar o copie moderna, originalul fiind distrus de un arbore cazut. Aici a fost asasinat Ali Pasa, nu de catre localnicii greci, ci de turcii din Istanbul.

Chiar si superiorii lui Ali ajunsesera sa se ingrijoreze din cauza puterii si a bogatiei pe care o acumulase acesta si din cauza ambitiei sale de a crea un stat independent. Ali a fost asediat in propria cetate, dar a reusit sa fuga pe insula din mijlocul lacului, refugiinduse in manastire.

Localnicii, lipsiti de mila fata de el, le-au spus urmaritorilor unde se ascunde fugarul si turcii l-au impuscat prin podea, tragand dintr-o camera de la primul nivel; gaurile gloantelor se pot vedea si astazi. Ali a fost decapitat, iar capul i-a fost trimis sultanului la Istanbul, ca dovada a misiunii indeplinite. Un trecut violent, aflat in contradictie cu natura linistita a lacului din zilele noastre.

Bilete de avion spre Ioannina:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul Ali Pasa:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne