Hipodromul din Istanbul, obiective turistice Istanbul

Hipodromul, Istanbul

Obiective turistice Istanbul

In partea de sud a catedralei Sf. Sofia, catre Moscheea Albastra, se pot vedea urmele marelui hipodrom in care, in anul 330, imparatul Constantin a sarbatorit infiintarea noii capitale.

Hipodromul a disparut demult, piatra sa a servit la ridicarea altor edificii: marmura din care au fost facute tribunele hipodromului se regaseste astazi in zidurile Moscheii Albastre.

Conturai hipodromului este inca vizibil, intr-o latura a sa a fost asezata fantana monumentala daruita orasului de Wilhelm al II-lea, in 1898 (Alman Cesmesi).

In partea opusa, sunt asezate trei vechi monumente: un obelisc egiptean, datand din sec. 16 i.H. si adus in oras sub domnia imparatului Theodosie, in anul 390 d.H.; reliefurile care impodobesc soclul obeliscului infatiseaza scene din timpul transportului sau; coloana impodobita cu trei serpi de bronz, care inlantuiau un vas de aur, a fost adusa din Delfi sub domnia imparatului Constantin; dateaza din 479 i.H., cand a fost ridicata in Delfi in cinstea victoriei grecilor in lupta cu persii; pe langa primul obelisc se mai afla un al doilea obelisc, intr-o stare de conservare mai precara.

Bilete de avion spre Istanbul:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Hipodromul:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne