Marele Bazar din Istanbul, obiective turistice Istanbul

Marele Bazar, Istanbul

Obiective turistice Istanbul

De la Muzeul artelor turcesti si islamice, printr-o artera lata, numita Divan Yolu, se ajunge la Bazarul mare din lstanbul, un adevarat orasel, ale carui ulicioare sunt marginite de peste 4000 de pravalii.

Aici se vand de toate, de la tone de bijuterii, la kilometri de tesaturi; peste tot te inconjura belsug de vase turcesti, marochinarie, ceramica; in Marele Bazar poti gasi orice doresti.

Negustorii, joviali si staruitori, se dedau cu placere ritualului stravechi al tocmelii, insotindu-l cu paharele minuscule de ceai, baute pe indelete, intre pravalii si pravalioare, ulitele sunt acoperite, iar deasupra micilor piete de la intersectii se inalta cupole.

Bazarul a fost infiintat in anul 1461 si, de-a lungul secolelor, a fost reconstruit de mai multe ori. In cuprinsul lui se gasesc si mici moschei, un post de politie, banca si centre de schimb. Se poate face un popas intr-unul din restaurantele din bazar (preturi accesibile) sau se poate bea un ceai sau o cafea in una din cafenele.

Bilete de avion spre Istanbul:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Marele Bazar:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne