Moscheea Albastra din Istanbul, obiective turistice Istanbul

Moscheea Albastra, Istanbul

Obiective turistice Istanbul

Fata in fata cu Sf. Sofia se ridica moscheea sultanului Ahmet I, Sultanahmet Cami, de dimensiuni impozante si cu linii elegante.

Construita in 1616, moscheea are un plan inspirat din planul catedralei Sf. Sofia, eterna provocare pentru arhitectii Islamului.

Numele moscheii vine de la placajul interior, din placi albastrii de faianta bogat ornamentata, de Iznik, care coloreaza in bleu lumina ce intra prin ferestrele cladirii. Ca in orice moschee, cei care intra aici sunt obligati sa-si lase pantofii la intrare, pe rafturi special amenajate.

Turistii nu pot trece de bariera ce desparte zona care poate fi vizitata de partea cea mai sfanta a moscheii, astfel incat mihrab-ul (nisa de rugaciune) din marmura alba si minbar-ul (amvonul) din abanos si sidef nu pot fi admirate decat de departe.

Sultanahmet Cami este una din putinele moschei la care constructorii au indraznit sa treaca peste regula ce spune ca numarul minaretelor nu poate trece de patra: Moscheea Albastra are in jur sase minarete, sfidand astfel Marea Moschee din Mecca, inconjurata de acelasi numar de minarete.

Bilete de avion spre Istanbul:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Moscheea Albastra:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne