Moscheea si Turnul Beyazit din Istanbul, obiective turistice Istanbul

Moscheea si Turnul Beyazit, Istanbul

Obiective turistice Istanbul

Construita intre anii 1501 – 1506, in timpul domniei sultanului Baiazid II, moscheea este una dintre cele mai vechi din Istanbul. A fost inaltata pe ruinele Forumului Tauri (din vremea lui Theodosius II).

Pavajul curtii interioare sipilonii fantanii de ablutiune au fost construite din resturi de materiale provenite din Forum. Mormantul sultanului Baiazid II se gaseste in gradinile moscheii.

Arhitectura a fost inspirata din cea a Sfintei Sofia – o cupola centrala, semicupole si zona centrala de rugaciunecu galerii. Moscheea a facut parte dintr-un complex mai mare, care includea o scoala, o bucatarie, un caravanserai,bai si o cantina a saracilor. Acum, aici se afla Biblioteca de Stat "Baiazid" si o scoala de caligrafie.

Turnul Beyazit, inalt de 85 m, se gaseste in curtea Universitatii din Istanbul si a fost ridicat pentru a servi ca observator de incendii, in secolul al XVIII-lea.

Bilete de avion spre Istanbul:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Moscheea si Turnul Beyazit:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne