Yerebatan Sarayi din Istanbul, obiective turistice Istanbul

Yerebatan Sarayi, Istanbul

Obiective turistice Istanbul

Vizavi de Sf. Sofia, in coltul dinspre nord-vest al hipodromului, putem vizita un monument ciudat, apartinand, in forma actuala, epocii lui Justinian, care poarta numele evocator de Yerebatan Sarayi - Palatul ingropat. Este, de fapt, un vechi rezervor subteran care furniza apa orasului inca din vremurile imparatului Constantin cel Mare.

Dupa lungi cercetari arheologice si dupa o restaurare minutioasa, astazi Palatul subteran poate fi vizitat; vizitatorul trece pe punti lungi, pe deasupra unei imense panze de apa si pe sub boltile stravechi de caramida, sprijinite pe coloane de piatra, 420 coloane, unele dintre ele impodobite cu gratioase capiteluri corintice.

Nu este singura cisterna din lstanbul: cisterna Bazilica Mi (Bin bir Direk), datand tot din perioada lui Justinian (anul 528), cu un sistem de constructie asemanator, are 224 coloane, dar cu inaltimea dublata.

Bilete de avion spre Istanbul:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Yerebatan Sarayi:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne