Zidurile orasului vechi din Istanbul, obiective turistice Istanbul

Zidurile orasului vechi, Istanbul

Obiective turistice Istanbul

In partea dinspre apus a orasului vechi se inalta zidul de aparare al orasului, construit intre Marea Marmara si Cornul de Aur, in lungime de 6600 m.

Ridicat in anul 413, sub domnia imparatului bizantin Theodosie, zidul a fost intarit in numeroase randuri in secolele urmatoare.

Era constituit dintr-un zid exterior, aparat de santuri, si dintr-un zid interior; din loc in loc, erau construite bastioane puternice. La capatul dinspre marea Marmara al zidului, la Yedicule, se afla Poarta de aur, arc de triumf al imparatilor bizantini, care strapungea zidurile; astazi, Poarta de aur este zidita.

Yedicule inseamna, in limba turca, sapte turnuri; numele a fost dat acestui capat al zidului dupa numarul turnurilor care il apara: patru turnuri bizantine si trei turnuri turcesti.

Doua dintre turnuri au servit de inchisoare. In partea dinspre Bosfor a zidului, Edirnekapi (Poarta Adrianopolului) permitea accesul in oras prin nord: pe aici au intrat in Bizantul cucerit, in 1453, armatele sultanului Mehmet al II-lea.

Bilete de avion spre Istanbul:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Zidurile orasului vechi:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne