Obiective turistice Istanbul, Turcia
Home Orase Obiective turistice Istanbul, Turcia

Obiective turistice Istanbul, Turcia

 

Oras imens, cu nenumarate periferii, Istanbulul are o populatie de circa 3.500.000 locuitori. Orasul e situat la intretaierea drumurilor terestre si maritime intre orient si occident, intre nord si sud.

El se intinde pe ambele maluri ale Cornului de Aur, mic golf adanc de pe malul european al marii Marmara, si pe malul vecin, asiatic.

Istanbulul poate fi impartit in trei zone: orasul vechi, orasul nou si partea asiatica a orasului.

Ca orice oras situat langa o apa, Istanbulul depinde de ea si o foloseste; cateva poduri leaga intre ele orasul vechi si orasul nou.

Intre orasul nou si tarmul asiatic se intinde apa Bosforului, in octombrie 2013 a fost inaugurat primul tunel feroviar pe sub Bosfor, care uneste partea europeana cu cea asiatica prin cel mai adanc pasaj subacvatic - 56 de metri, permitand metroului sa transporte 150.000 pasageri/ora. Constructia tunelului a costat trei miliarde de euro si a durat noua ani.

Lucrarile au fost intarziate de importantele descoperiri arheologice din zona statiei de metrou.

Aici au fost scoase la lumina un port din secolul al IV-lea si ramasitele - uimitor de bine conservate - a peste 30 de corabii de lemn. Potrivit presei din Turcia, din 2015, tunelul feroviar va fi dublat si de unul rutier.

Orasul vechi
Vechiul Istanbul este separat de orasul nou prin Cornul de Aur la nord si se intinde la sud pe tarmul marii de Marmara.

Impanzit de monumente apartinand marilor civilizatii care s-au succedat in acest loc (greaca, bizantina, otomana), Istanbulul este unul dintre cele mai fascinante orase ale lumii.

Alaturi de marile monumente, stradutele pitoresti ale vechiului Istanbul lasa vizitatorului amintiri de neuitat.

 
 
 

  Vezi harta metrou Istanbul - Click aici!

 
 
 

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Istanbul

Tag: Obiective turistice Istanbul, Atractii turistice Istanbul, De vizitat in Istanbul, Ce vizitam in Istanbul, Top atractii turistice Istanbul, Top obiective turistice Istanbul, Ghid turistic Istanbul.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne