Orasul Itaca din Itaca, obiectiv turistic Itaca - TravelEuropa.ro

Orasul Itaca

Obiectiv turistic Itaca

Sosirea in orasul Itaca, numit si Vathi, este in sine ceva special, deoarece ambarcatiunea patrunde in portul pitoresc, asemanator cu un fiord, trecand pe langa ruinele a doua fortarete franceze construite in 1805 pentru a pazi intrarea in port. Pe fiecare parte sunt munti, iar feribotul trece pe langa mica si frumoasa insula Lazaretto, acoperita de arbori. Lazaretto a fost transformata de venetieni in statie de carantina in 1668, folosita drept inchisoare incepand din 1864, iar astazi are pe ea doar o capela de mici dimensiuni. La capatul indepartat al golfului in forma de potcoava se zareste privelistea placuta a micului oras principal.

Desi feriboturile andocheaza zilnic, fiecare sosire este un eveniment in sine, pe tarm fiind stransi oameni care isi asteapta prietenii si rudele sau care ofera turistilor camere de inchiriat. Exista si cateva hoteluri, cateva pensiuni si o multime de locuri in care poti manca, mai ales in jurul portului.

Bilete de avion spre Itaca:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Orasul Itaca:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Itaca:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne