Obiective turistice Itaca, Grecia
Home Orase Obiective turistice Itaca, Grecia

Obiective turistice Itaca, Grecia

 

Itaca este a doua cea mai mica dintre cele sapte insule Ionice, dupa Paxi. Capitala, Vathy sau Ithaki, are una dintre cele mai mari porturi naturale din lume.

Daca faci din „Odiseea" ghidul tau de calatorie, vei recunoaste Itaca din descrierile lui Homer: ingusta si stancoasa, cu o coasta foarte neregulata. Itaca simbolica - notiunea de patrie in care vrem cu totii sa ne intoarcem - iti este reamintita de un panou din port pe care este scris: „Fiecare calator este cetatean al Itacai". Daca ai si tu astfel de ganduri, vei descoperi ca sosirea in Itaca este diferita de sosirile in orice alte locuri din lume.

La o prima vedere, pare respingatoare si stearpa, cu dealuri inalte si stancoase, infasurate intr-o ceata halucinanta in anumite perioade ale anului. Feriboturile sosesc aici in mai multe locuri. Cele de pe ruta Lefka-da-Kefaloniase opresc la Frikesin nord, pe cand cele din Kefalonia sau Portul Astakos din partea continentala se opresc fie in Golful Piso Aetos din umbra Muntelui Etos, fie in golful care musca adanc din linia coastei si pe care este asezat principalul oras, Itaca.

In ciuda istoriei pline de legende a Itacai, aici au fost descoperite prea putine vestigii istorice care sa poata face lumina in privinta existentei unui palat real care sa fi apartinut lui Odiseu. Dar localnicii insista ca acesta este adevarul, si s-ar putea chiar sa aiba dreptate. Este sigur faptul ca insula profita de pe urma faimei sale homerice si cateva situri chiar au fost legate de anumite episoade din „Odiseea". Exista o harta locala care te ghideaza catre unele dintre acestea, care, cu sau fara trimiteri legendare, sunt ele insele niste locuri foarte potrivite pentru vizitat.

Atractii turistice Itaca

Tag: Obiective turistice Itaca, Atractii turistice Itaca, De vizitat in Itaca, Ce vizitam in Itaca, Top atractii turistice Itaca, Top obiective turistice Itaca, Ghid turistic Itaca.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne