Gradina Botanica din Jibou, obiective turistice Jibou

Gradina Botanica

Obiectiv turistic din Jibou

Gradina Botanica reprezinta un punct de atractie pentru foarte multi vizitatori din tara si de peste hotare. Aceasta a luat fiinta in anul 1968 din initiativa priceputului profesor Vasile Fati. In prezent, se intinde pe o suprafata de 25 ha, asezata in cadrul ansamblului Wesselényi.

Amplasata la altitudinea de 272 m, inconjurata de dealuri destul de inalte, care o protejeaza impotriva curentilor reci, se bucura de un climat foarte favorabil care permite cele mai variate experimentari. Colectiile Gradinii Botanice cuprind peste 5.000 de specii de plante provenite din variate zone geografice ale lumii. Printre speciile de arbusti care impanzesc suprafata de 24 hectare se numara liliacul, dracilasi chiparosul. Serele au cupole impresionante.

In cadrul activitatilor ce se desfasoara in cadrul Gradinii Botanice, se produce un bogat si variat sortiment de plante ornamentale, care sunt distribuite in scopul folosirii acestora ca material demonstrativ si pentru ornamentarea parcurilor si localurilor scolilor.

Anual Gradina Botanica editeaza catalogul de seminte si mostre de plante, prin intermediul caruia unitatea intretine un schimb activ cu peste 450 gradini botanice si alte institutii de profil din intreaga lume.

 
Bilete de avion spre Jibou:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Gradina Botanica:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne