Obiective turistice Kastoria, de vizitat in Kastoria, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Kastoria, Grecia

Obiective turistice Kastoria, Grecia

 
 

Cei care viziteaza insulele grecesti si statiunile din partea continentala a tarii pot crede ca strabat cele mai frumoase zone din Grecia.

Dar calatorii mai aventurosi care ajung in orase precum Kastoria vor avea o alta parere.

Modesta Kastoria este asezata intr-un decor magnific, in jurul unui promontoriu care se avanta in lacul Kastoria (denumit si lacul Orestias).

In timp ce hoinaresti prin oras, nu uita ca aici este foarte usor sa te ratacesti, din cauza labirintului de stradute pietruite si de alei dosnice, dar si pentru ca aproape intreg orasul este inconjurat de apa.

Cu toate acestea, nu este deloc rau daca te pierzi, deoarece unele dintre cele mai frumoase aspecte ale orasului sunt bine ascunse, ca de pilda numeroasele sale biserici bizantine. Exista 54 astfel de lacasuri, unele avand peste 1.000 de ani vechime, printre care si Biserica Taxiarkhes tis Mitropoleos, datand din secolul al IX-lea.

Aceasta adaposteste fresce superbe, adaugate de-a lungul secolelor. Biserica Agios Stefanos, din secolul al X-lea, are un neobisnuit cofos (balcon) pentru femei. Cele mai multe dintre biserici sunt de obicei incuiate pentru a patrunde in interior, trebuie sa ai noroc si sa ajungi acolo in timpul slujbei sau al curateniei. Sau poti sa cauti cheile, aflate la Muzeul Bizantin.

 
Vizitezi Kastoria?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Kastoria

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Kastoria:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Kastoria:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Kastoria obiective turistice, Ce poti vizita in Kastoria, Top obiective Kastoria, Top atractii Kastoria, Kastoria locuri de vizitat, Locuri de vizitat Kastoria, Locuri de vizitat in Kastoria, Kastoria atractii turistice, Kastoria de vizitat, De vizitat in Kastoria, Ce vizitam in Kastoria, Top atractii turistice Kastoria, Top obiective turistice Kastoria, Kastoria ghid turistic, Calatorii in Kastoria.