Obiective turistice Kavarna, Bulgaria
Orasul face parte din regiunea Dobrici, aflandu-se la 18 km nord-est de Balcic si la 61 km de Vama. Portul sau mic are legaturi cu alte porturi de la Marea Neagra. Orasul este situat la 2 km de mare, pe versantii sudici ai podisului Dobrogei, care se ridica deasupra coastei.
Podisul inalt este taiat in doua de vaile care coboara spre mare si formeaza impresionantul cap Chirakman, golful Diavolski si capul "Nasul Verde", ale caror pante sunt pline de grote.
Regiunea este bogata in ape subterane si veti vedea multe izvoare minerale cu apa excelenta pentru baut. Kavarna are o baza de pescuit, dar si terenuri acvatice pentru cultura midiilor negre.
Zona statiunii este pe mal, la 2-3 km de oras, spre care exista mijloace bune de transport. Clima este puternic influentata de Marea Neagra, cu ploi mai frecvente toamna si vreme in general uscata primavara si vara. Temperatura medie anuala este de 12 grade C, iar cea a lunii iulie este de peste 22 grade C.
Kavarna este un paradis pentru amatorii de sporturi nautice si pentru cei carora le place sa exploreze situri arheologice subacvatice.
Portul si centrul comercial ofera tihna, odihna, calm si o natura curata. Plajele mici si adapostite, marea azurie, aerul curat si delfinii care pot fi zariti jucandu-se in departare va vor lasa o impresie minunata.
Istoria tinutului se pierde in negura vremurilor: aici au locuit tracii, iar urmele cele mai vechi, descoperite la poalele capului Chirakman, dateaza din epoca pietrei si a fierului. Pe capul Chirakman se gasea candva asezarea Bizone, al carei port era situat pe malul marii.
In secolul I I.H., un cutremur puternic a distrus o parte din orasul antic aflat pe promontoriu, care s-a scufundat in cateva minute. Dupa seism, localnicii au reusit sa recladeasca asezarea, care prin secolul al II-lea era o cetate puternica. Dupa secolul al V-lea I.H., Bizone a fost cucerit de greci si a devenit un important port si centru comercial.
Intre secolele al XII-lea si al XIV-lea, facand parte din Bulgaria, a jucat rolul unui important centru economic, cultural si de transport, dar la sfarsitul secolului al XIV-lea a cazut sub ocupatia otomana.
Turcii l-au numit Kavarna, iar dupa secolul al XV-lea asezarea s-a mutat in pozitia actuala. La 35 de ani dupa eliberarea Bulgariei de sub stapanirea otomana, Kavarna a revenit Romaniei, in urma pacii de la Bucuresti, pentru ca sa fie reintegrata statului bulgar in 1940.
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De vizitat in Kavarna
-
. Muzeul de istorie
In vechea baie turceasca Hamama, datand din secolul al XV-lea, puteti vedea expozitia muzeala "Dobrogea si marea". Muzeul are si o... mai mult
-
. Bisericile crestine
Bisericile crestine din Kavarna sunt Sfantul Gheorghe (1836) si Adormirea Maicii Domnului (1860). In oras s-au conservat fantani vechi, printre... mai mult
-
. Crescatoria de midii negre
In Marea Neagra exista in jur de 40 de specii de midii. Cele care pot roade piatra sunt destul de periculoase pentru echipamentele portuare.... mai mult
-
. Capul Chirakman
In regiune se fac multe cercetari arheologice subacvatice. Au fost descoperite urme ale vechiului oras, ziduri de fortarete, fundatii de cladiri... mai mult
Asigurare medicala de calatorie Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici! | |
Bilete de avion spre Kavarna: Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici! | |
Cauta cazare langa Kavarna: Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici! |
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
