Festung Ehrenbreitstein din Koblenz, obiective turistice Koblenz

Festung Ehrenbreitstein

Obiectiv turistic din Koblenz

Koblentz este situat pe malul vestic al Rinului. Pe malul estic se afla cea mai mare fortareata din Europa, Festung Ehrenbreitstein, de unde va puteti bucura de o priveliste deosebita asupra raului, de la o inaltime de 1200 metri.

Cele mai vechi constructii dateaza din jurul anului 1100, dar mare parte a fortaretii a fost ridicata in secolul al XVI-lea.

In 1801 a fost distrusa partial de Napoleon, iar pentru urmatorii 18 ani Koblentz s-a aflat sub ocupatie franceza. in ceea ce priveste artileria fortaretii din secolul al XVI-lea, francezii au fugit cu ea in 1794, apoi nemtii au luat-o inapoi in 1940, iar in 1945 francezii au cucerit-o din nou.

In 1984, presedintele francez Francois Mitterrand a returnat tunul de 15 tone si acum acesta face parte din exponatele care stau marturie cu privire la istoria locala a tehnologiei, incepand de la cultura vinului pana la producerea acestuia, in incinta muzeului fortaretii Landesmuseum. De la jumatatea lui martie - jumatatea lui noiembrie, zilnic 9:30-17:00).

Pentru a ajunge la fortareata de pe malul estic al Rinului, luati autobuzul nr. 9 din gara sau feribotul (2,40 euro bilet dus-intors martie-aprilie si noiembrie, zilnic 8:00-18:00; mai-octombrie, zilnic 7:00-19:00) de la Pegelhaus de pe malul din Koblenz (langa Rheinstrasse).

Ca sa urcati la fortareata, luati Sossclbahn (telecabina 6,90 euro l calatorie dus-intors, incluzand vizita la pivnitele fortaretei aprilie, mai si octombrie, zilnic 10:00-16:50; iunie-august, zilnic 9:00-17:50; septembrie, zilnic 10:00-17:50). Pentru a fi mai avantajos, procurati un bilet complet, care include vizitarea pivnitelor, a muzeului si un tur de 45 de minute.

 
Bilete de avion spre Koblenz:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Festung Ehrenbreitstein:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne